Petten Science Competitie 2016 groot succes

Het is alweer een tijdje geleden, maar leuk genoeg om verslag van te doen! Op maandag 11 en dinsdag 12 april 2016 vond de Petten Science Competitie plaats op de Europese School in Bergen (NH). Dit jaarlijkse evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Joint Research Centre (JRC) in Petten. Zij leveren financiële support voor het prijzengeld en leveren elk jaar een van de twee juryleden tijdens deze competitie.

Het evenement strekt zich uit van de “Nursery school” (met leerlingen van rond de 4 a 5 jaar) tot en met de 2e klas van de “Secondary school.” Het aantal projecten is dusdanig gegroeid dat het de competitie al enige jaren 2 dagen duurt.

Het team van de Europese School hoopt nog jaren met deze leuke traditie door te gaan en de kinderen met vele nationaliteiten samen te kunnen brengen met de science vakken. Jurylid Wouter Haenen heeft enorm genoten: ‘Dit jaar was wederom een recordjaar met een totaal van 129 projecten! Hoewel het best intensief is om zoveel projecten geconcentreerd te kunnen beoordelen is het als docent een voorrecht om dit te mogen doen. Het plezier dat de kinderen, hoe jong ook, in de wetenschap hebben is opvallend en maakt het de moeite waard! Mijn dank is groot voor al het harde werk van mijn collega’s in de begeleiding van de kinderen, het jurylid van het JRC, Ana Ruiz-Moreno, en uiteraard de gemotiveerde kinderen.’

Op 24 mei vond de prijsuitreiking plaats en op de foto’s zijn enkele projecten en winnaars te zien.