Bibliotheek Kennemerwaard - gastorganisatie

Bibliotheek Kennemerwaard is de gastorganisatie van het Europe Direct Info Centre. In december 2014 kreeg de bieb toestemming van de Europese Commissie om een Info Centre op te zetten. In de locatie Alkmaar Centrum is op de eerste verdieping een selectie boeken en brochures te vinden. Daarnaast werken medewerkers van de bibliotheek mee aan activiteiten van Europa Direct.

Neios

www.neios.nl Netwerk EIO (Europese en internationale oriëntatie) onderwijs en samenleving. Het Netwerk brengt initiatieven rondom de Europese en internationale oriëntatie (EIO) bijeen voor onderwijs en samenleving. Neios is een samenwerkingsverband van AKKO onderwijs I dienstverlening, Helios Onderwijs en Europa en Europe Direct Noord-Holland Noord en Bibliotheek Kennemerwaard.

Kopgroep Bibliotheken

De Kopgroep Bibliotheken hebben vestigingen in Anna Paulowna, Callantsoog, Den Helder Centrale, Hippolytushoef, Julianadorp, Middenmeer, Nieuw Den Helder, Nieuwe Niedorp, Schagen, de Schooten, Texel, Tuitjenhorn,  Wieringerwaard, Wieringerwerf en ’t Zand.

Provincie Noord-Holland

In Europa liggen kansen. De provincie profileert zich daarom in Europa en samen met de andere Randstadprovincies probeert ze om de kansen voor Europese regio’s zo efficiënt mogelijk te benutten. Het gaat tenslotte om zaken die het belang van de Randstad en haar inwoners direct raken, zoals het behouden van een vitaal platteland en Europese middelen voor kennis en innovatie in de regio.

Joint Research Centre - Petten

The Joint Research Centre (JRC) in Petten is the European Commission’s in-house science service which employs scientists to carry out research in order to provide independent scientific advice and support to EU policy.

Energie Onderzoek Centrum Nederland

ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) in Petten is een internationale topspeler op het gebied van energie-innovatie. Hier wordt onderzoek gedaan op het gebied van zonne-energie, windenergie, biomassa, afval, energiebesparing, milieu, duurzame energiesystemen. Dit onderzoek is erop gericht innovatieve oplossingen te vinden om het gebruik van duurzame energie en toepassing van energiebesparing te bevorderen.

De Europese School Bergen

The European Schools are official educational establishments controlled jointly by the governments of the Member States of the European Union. In all these countries they are legally regarded as public institutions. The mission of the European Schools is to provide a multilingual and multicultural education for nursery, primary and secondary level pupils.

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland. NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord door het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid en investeringen en het versterken van bestaande bedrijvigheid.