European Youth Parliament Volgens het Europees Jeugdparlement (EJP) zijn jongeren de EU-burgers van de toekomst. Met het houden van conferenties wilt het Europees Jeugdparlement jongeren tussen de 16 en 22 jaar aanmoedigen om hun mening en standpunten te geven. Dat kunnen zij doen zonder dat er een rollenspel van het Europees Parlement wordt gehouden. Dit evenement wordt door heel Europa gehouden en kent elk jaar in een ander land een internationale conferentie met jongeren uit de hele Europese Unie. Ook binnen Nederland worden er conferenties gehouden, die dienen als voorronde voor de internationale sessie. Wil je meedoen of meer informatie? Ga dan snel naar www.eyp.nl.

Waarom meedoen?

Ieder jaar doen meer dan driehonderd leerlingen (meestal HAVO/VWO 5-6) mee aan Nederlandse EYP sessies. Sommigen doen mee omdat ze hun debatteerskills willen verbeteren, of omdat ze hun Engels willen verbeteren. Sommigen willen leren over politiek en de EU, en anderen willen graag leren in een andere omgeving dan de schoollokalen. Wat steek je op van het EYP?

  • EYP helpt je nuttige levensvaardigheden ontdekken en ontwikkelen
  • EYP helpt je verbinden met je maatschappij
  • EYP helpt je Europa te ontdekken
  • EYP helpt je met je Maatschappelijke Stage

Het Europees Jeugdparlement is een beproefde en geteste, zeer geliefde manier van niet-formele educatie. Als je een scholier of leraar bent en je vindt dit goed klinken, schrijf je dan nu in met een school delegatie en ervaar EYP zelf!