De praktische gids voor Europees zakendoen

Kansen te over in Europa, maar hoe zit het met financiering? Starten? Personeel? Douane? Productvereisten? De meeste vragen worden beantwoord op site van de praktische gids voor Europees zakendoen.

Vrij verkeer

Binnen de Europese Unie bestaat een vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Toch is grensoverschrijdend ondernemen niet eenvoudig. Zeker voor kleine en middelgrote ondernemingen kunnen administratieve verplichtingen een hoge drempel vormen. Het verlagen van deze bureaucratische barrières is één van de speerpunten van de ‘Brusselse’ beleidsmakers. Meer informatie vindt u o.a. op deze site.

Uitwisseling over de grenzen

Overweegt u om uw eigen bedrijf op te zetten of bent u al een succesvol ondernemer? In dat geval is Erasmus voor jonge ondernemers misschien iets voor u!

Ondernemerschap is van essentieel belang voor de economische groei en het scheppen van werkgelegenheid. Bij oprichters van een klein of middelgroot bedrijf ontbreekt het vaak aan managementervaring en belangrijke vaardigheden. Dit is, in combinatie met het feit dat het grootste deel van de kleine en middelgrote bedrijven slechts in één land werkzaam is, een belemmering voor groei.

Erasmus voor jonge ondernemers biedt:

  • nieuwe ondernemers de gelegenheid om van een ervaren ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) in een ander EU-land te leren,
  • maakt het mogelijk dat nieuwe en ervaren ondernemers ervaringen uitwisselen,
  • vergemakkelijkt de toegang tot nieuwe markten en de zoektocht naar mogelijke zakenpartners,
  • vergroot de netwerkmogelijkheden van zakenmensen en het mkb,
  • geeft ervaren ondernemers de kans om nieuwe zakenrelaties te ontdekken en meer te weten te komen over de mogelijkheden in een ander EU-land.

Meer informatie vindt u op de site van Erasmus Entrepeneurs