Doe jij je profielwerkstuk of scriptie over Europa? Dan vind je hier op deze website een hoop informatie. Kom ook even langs bij Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum. Daar vind je allerlei brochures, boeken en andere informatiemateriaal over Europa. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op via Europa@europainnoordholland.nl. Wellicht kunnen wij je verder helpen!

Europrofiel-wedstrijd

Europrofiel is een wedstrijd voor middelbare scholieren die hun profielwerkstuk over de Europese Unie (EU) en Europese democratie willen schrijven. Met deelname aan de Europrofiel-wedstrijd maken ze kans op een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Niet alleen de winnaar, maar ook andere goede inzendingen zullen met een prijs beloond worden.

Aangezien de EU op vele terreinen actief is en al een betrekkelijk lange geschiedenis kent, leent het onderwerp zich goed voor een profielwerkstuk. In principe kunnen leerlingen van alle profielen aan de wedstrijd meedoen, maar gezien de aard van het onderwerp is de wedstrijd voornamelijk gericht op de profielen Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij.
Met deelname aan de Europrofiel-wedstrijd maak je kans op een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Niet alleen de winnaar, maar ook andere goede inzendingen zullen met een prijs beloond worden.

Wie kan meedoen?

europrofielwedstrijdIedere HAVO of VWO leerling die een profielwerkstuk over de Europese Unie, toegespitst op Europese democratie, wil schrijven kan meedoen aan de Europrofiel-wedstrijd. Zowel individuele profielwerkstukken als profielwerkstukken van tweetallen kunnen meedoen aan de wedstrijd. In de beoordeling zal er rekening mee gehouden worden door hoeveel personen het profielwerkstuk is geschreven.

Meer info en inschrijven via deze link.