Droom jij van een studie of baan in het buitenland? Europass biedt allerlei praktische informatie en tips om jou daarmee verder te helpen. Naar het buitenland gaan verbreedt je horizon, maar het kost ook tijd en energie om je hierop voor te bereiden. Hoe maak je een CV aan? Waar moet je naartoe en wat moet je allemaal regelen? Om de stap kleiner te maken vind je op deze pagina informatie over verschillende Europese bestemmingen. Van informatie over studeren, wist je datjes, tot informatie over leuke hotspots. Klik in de kaart of op één van de Europese landen waar jij meer over wilt weten!
De basis van Europass is het Europass curriculum vitae, dé Europese standaard voor een CV, dat in alle EU-talen aanwezig is. Het CV kun je naar wens aanvullen met documenten over je taalvaardigheid, je werkervaring en je diploma’s.
Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Erasmus+ loopt van 2014 tot en met 2020 en heeft als doel bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en het verbeteren van hun kansen op de arbeidsmarkt. Erasmus+ biedt (subsidie)mogelijkheden voor jongeren en voor iedereen die met jongeren werkt.
De Europese Commissie wil de mobiliteit vergroten, ook buiten Europa. Daarom stelt de EC meer beurzen beschikbaar voor studenten, stagiairs, docenten en anderen. Een leengarantiestelsel moet het bovendien voor masterstudenten makkelijker maken om in het buitenland te studeren. Kijk voor meer informatie op www.erasmusplus.nl.