Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlanse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op de website www.europaomdehoek.nl kun je honderden projecten bekijken! In Noord-Holland staan 191 projecten op de kaart en in de Kop van Noord-Holland maar liefst 97!

Subsidie aanvragen

De Europese Commissie stelt via diverse EU-fondsen deelsubsidies beschikbaar voor verschillende doelgroepen in Nederland. Op www.europaomdehoek.nl vind je echter alleen informatie over de EU-fondsen, die aan deze website deelnemen. Je kunt bij een van deze fondsen terecht als je op zoek bent naar subsidies op gebied van:

  • werk en scholing
  • natuur-en milieu
  • innovatie en koolstofarme economie
  • ruimtelijke en regionale ontwikkeling
  • duurzame visserij
  • plattelandsontwikkeling

Een kijkje in de keuken

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen een groot aantal projecten voor jou hun deuren om te laten zien wat zij precies doen. Veel van deze projecten zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor het grote publiek, dus grijp je kans tijdens de Kijkdagen en neem een uniek kijkje in de keuken bij een project bij jou in de buurt. Meer informatie: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen