Workshop Duurzaam Ondernemen

De komende acht maanden organiseert de Stadsambassade Alkmaar samen met Bibliotheek Kennemerwaard iedere maand een workshop. De workshopgevers zijn lokale Alkmaarders die succesvol en inspirerend zijn op hun vakgebied en een waardevol netwerk hebben in de stad. Middels co-creatieve workshops dragen zij hun vakkennis en ervaring graag over aan Alkmaarders die hun idee willen realiseren om de stad socialer of duurzamer willen maken.

De aftrap wordt gegeven door Maaike Boumans op dinsdagochtend 26 september a.s.. Zij leert je, op je eigen manier, om je project duurzaam te maken. Duurzaamheid is namelijk een ontzettend actueel onderwerp, iets wat de wereld nu nodig heeft, maar hoe verwerk je dit in je eigen project? Maaike is expert in strategische ontwikkeling en werkt wereldwijd als host en trainer. Een grote naam om de workshopserie mee te starten!

Onderwepen die Maaike o.a. zal behandelen zijn:
– Strategische Duurzaamheid is het vormen van een heldere visie: weten waar je heen wil. Hoe ziet jouw bedrijf eruit wanneer hij volledig duurzaam is? Hoe draagt jouw bedrijf of initiatief bij een aan duurzame toekomst? En hoe ziet die toekomst eruit?
– Leer duurzaamheid strategisch en holistisch te benaderen: op zowel ecologisch als sociaal vlak, en met kennis van zaken terwijl je je steentje bijdraagt
– Leer de systemen waar je onderdeel van uitmaakt beter te begrijpen, en daardoor effectievere interventies te maken
– Duurzaamheid als de basis: als het niet bijdraagt aan een betere toekomst, waarom zouden we er dan aan beginnen? / als het niet bijdraagt aan meer geluk en welzijn op korte én lange termijn, waarom zouden we er dan aan beginnen?

De workshop wordt gegeven bij Bibliotheek Kennemerwaard. Kosten zijn laag gehouden, namelijk € 35 per keer incl. BTW. Wil je alle acht de workshops volgen? Dan betaal je € 25 per keer incl. BTW. Opgeven kan bij Stephan de Vilder via contact@stadsambassadealkmaar.nl. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers per workshop.

Deelnemers aan de workshops kunnen (startende) ondernemers zijn, vertegenwoordigers van maatschappelijke initiatieven en organisaties, actieve burgers, studenten etc. Voel je welkom om aan te sluiten!