Tweede Europese Filmfestival met vijf voorpremières!

Europa is overal om ons heen. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over moeilijke politieke en economische onderwerpen. Maar Europa is niet alleen zwaar en ingewikkeld. Door Europese samenwerking worden op cultureel vlak namelijk prachtige filmproducties waargemaakt. Om die juweeltjes over het voetlicht te krijgen, organiseerden Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en Filmhuis Alkmaar vorig jaar het eerste Europese Filmfestival (EUFF). Dit jaar sluit ook Cinebergen zich aan bij dit festival dat van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober plaatsvindt. Met elf van de meest bejubelde films van dit jaar, waaronder maar liefst vijf voorpremières, uit diverse Europese landen krijgt het publiek een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.

Festivalpremière
De première van het EUFF zal op 6 oktober simultaan in Bergen en Alkmaar plaatsvinden. In Alkmaar wordt om 19.00 de Roemeense zwarte komedie ‘The Treasure’ en om 19.15 uur de betoverende film La Danseuse vertoond en in Bergen staat de ‘La Fille Inconnue’ (voorpremière) op het programma.

Vijf voorpremières
De programmeurs hebben de hand weten te leggen op maar liefst vijf nationale voorpremières. In zowel Bergen als Alkmaar worden de eerste officiële vertoningen van diverse topfilms een feit. Zo zijn de beklemmende Belgische productie van de gebroeders Dardenne: ‘La Fille Inconnue’, de tragikomedie ‘Toni Erdmann’, het Kroatische drama ‘On The Other Side’, de Gouden Palmwinnaar ‘I, Daniel Blake’ en, van eigen bodem, de smakelijke verfilming over de meestervervalser Han van Meegeren in ‘Een Echte Vermeer’ te zien.

Reserveren
Het volledige programma van het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord is te vinden op de websites van Filmhuis Alkmaar en Cinebergen en in onze eigen agenda. Kaarten kosten in Alkmaar € 12,00, inclusief koffie/thee en een consumptie achteraf. Bij Cinebergen bedraagt de toegang € 9,00.