Leren programmeren tijdens de EU CodeWeek

Het is een speciale week, want van 15 tot en met 23 oktober staat Europa in het teken van programmeren. Deze week is in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op op de mogelijkheden van programmeren en hoe je hiermee creatieve ideeën en concepten tot leven kan wekken.

Dit jaar is ook CoderDojo Nederland ambassadeur van de EU CodeWeek. Bibliotheek Kennemerwaard organiseert onder de noemer CoderDojo regelmatig workshops programmeren voor jeugd en volwassenen in haar verzorgingsgebied. In de bibliotheken van Heerhugowaard, Alkmaar, Castricum en Bergen kunnen kinderen de taal van de 21e eeuw leren. Creatief bezig zijn, zelf scheppen en meteen leren hoe de dagelijkse technische middelen van tegenwoordig eigenlijk werken? Met CoderDojo sla je meerdere vliegen in één klap.

Bij CoderDojo Kennemerwaard maken ze onder andere gebruik van Scratch, Code.org, OzoBot, Dash & Dot, Raspberry Pi en nog veel meer. Naast het leren programmeren ontmoeten deelnemers ook anderen die hetzelfde over computers denken. Coderdojo Kennemerwaard is er voor iedereen. Als je nog nooit hebt geprogrammeerd of je bent al veel verder dan kun je bij hen terecht. De CoderDojo’s zijn gratis. Voor meer informatie kijk je hier!