Hoornse cabaretier Stef Pits opent Human Library

Europe Direct Noord-Holland Noord, organiseert 16 december in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken, Stichting de Hoofdzaak en Stichting Present Alkmaar een bijzonder evenement. Tijdens The Human Library Alkmaar gaan bezoekers van de bibliotheek in gesprek met ‘levende’ boeken.

Deze boeken hebben bijzondere (levens)verhalen waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen. Het publiek kan één op één in gesprek met een gedetineerde, een Syrische vluchteling, een vrouw met autisme, een alleenstaande moeder, een lid van de Black Archives, een journalistieke vluchtelinge, een alcoholverslaafde, een blinde dame en nog vele anderen. De 20 levende boeken zijn in de afgelopen weken geselecteerd en alle bereid om een kijkje in hun leven en ervaringen te geven. De opening van dit bijzondere evenement wordt opgeluisterd door een optreden van de jonge, veelbelovende Hoornse cabaretier Stef Pits.

De Kleine Zeemeermin

Stef Pits (1992) studeerde twee jaar aan de Koningstheateracademie voor Cabaret in Den Bosch om vervolgens over te stappen naar Frank Sanders’ Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam. Hier studeerde hij in 2016 af met een hoofdrol in de musical ‘The Wild Party’. Vervolgens speelde hij de rol van Casper in de thrillermusical ‘Vals’ naar het boek van Mel Wallis de Vries. Vanaf januari tot mei 2018 is hij te zien als acteur en poppenspeler in de nieuwe familiemusical ‘De Kleine Zeemeermin’ van Theater Terra. Naast zijn werk in het theater is Stef werkzaam als (stem)acteur, poppenspeler en vertaler voor onder andere De Efteling. In september 2017 zag zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling LEEUW het levenslicht.

Snoeihard

LEEUW kreeg goede kritieken en vooral Stefs zang en eigen liedjes werden geroemd. Een van die prachtige songs is het lied waarin hij zijn hart openlegt en bekend bang te zijn zijn vriend in het openbaar te zoenen. Zijn schroom, angst om beoordeeld te worden en zijn verdriet daarover komen snoeihard bij het publiek binnen. En exact dat is de reden dat Stef is gevraagd dit nummer ten gehore te brengen tijdens de opening van The Human Library in Alkmaar. Het liedje ‘Mijn zoenen’ vertelt precies het verhaal dat The Human Library onder de aandacht wil brengen.

De opening van The Human Library in Alkmaar vindt 16 december om 13.00 plaats in Bibliotheek Alkmaar, het evenement is om 17.00 uur afgelopen. De officiële openingshandeling wordt door burgemeester Bruinooge verricht. De toegang is gratis.
Meer informatie: http://www.thehumanlibrary.nl