Oktober, 2019

06okt13:3016:13Europa Actueel De nasleep van de verkiezingen13:30 - 16:13 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

De Europese verkiezingen liggen al even achter ons en inmiddels zijn de nieuwe Europarlementariërs geïnstalleerd. De 9e zittingsperiode van het Europees Parlement is van start gegaan. Dit parlement beweegt zich in een paradoxaal Europa waarin we groeiende populistische bewegingen en tegelijkertijd een toename van het aantal jonge, pro-Europese kiezers waarnemen. Politicologe drs. Natasja Nikolic neemt je mee in de nasleep van de Europese verkiezingen. Waar staan we nu en hoe gaan we verder?

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zeven zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Van 24 februari tot en met 24 november 2019 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken, als de gevolgen van Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie.

De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 16:13

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

Bibliotheek Kennemerwaardinfo@bknw.nl

X