Cultuur verbindt volken in Europa – Vrije vrouwen

LEZING DOOR DRS. LIANE VISSERS VAN ‘T HOF

Cultuur is een ultieme uitingsvorm van wat Europeanen in de loop van de tijd heeft verbonden. Veel vormen van literatuur, theater en ook mode zijn typisch voor Europa. Tot deze cultuur hoort ook het streven naar een gelijke positie van mannen en vrouwen, gendergelijkheid. Historicus Liane Vissers van ’t Hof gaat in de lezing nader in op de positie van vrouwen, empowerment en de ontwikkeling van het streven in de EU naar gelijkheid. Wat betekenen sterke vrouwen als Virginia Woolf, Joke Kool Smit, Hedy d’Ancona, Aletta Jacobs en Mary Quant voor onze cultuur in Europa en daarbuiten. In de lezing met als titel ‘Vrije Vrouwen’ kijkt zij met u naar vrouwen in politiek en cultuur die hierbij een belangrijke rol hebben gespeeld. Er is ook een quiz en een debat.

10 april 2022, 13.30-15.30 u – drs. Liane Vissers van ‘t Hof
Bibliotheek Alkmaar Centrum

‘Europa Actueel’ vindt op vijf zondagmiddagen plaats in EDIC NHN/Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.
De toegang voor de bijeenkomsten is gratis. Reserveren is gewenst: via www.europainnoordholland.nl/agenda of neios.nl . Het programma is onder voorbehoud. Kijk op https://neios.nl/europa-actueel/lezingen/ voor de laatste update