Cinebergen sluit aan bij Europees Filmfestival

Het eerste Europese Filmfestival Noord-Holland Noord was een groot succes in 2015. Ruim 400 mensen wisten de weg naar Filmhuis Alkmaar aan, toen nog, het Verdronkenoord te vinden. De positieve reacties stimuleerden de organisatie dit jaar uit te breiden en Europe Direct is verheugd Cinebergen aan het organisatieteam te mogen toevoegen. Van 6 tot en met 9 oktober zullen daar en in het nieuwe Filmhuis Alkmaar elf prachtige Europese films vertoond worden, waaronder vijf voorpremières!

Vijf voorpremières
De programmeurs hebben de hand weten te leggen op maar liefst vijf nationale voorpremières. In zowel Bergen als Alkmaar worden de eerste officiële vertoningen van diverse topfilms een feit. Zo zijn de beklemmende Belgische productie van de gebroeders Dardenne: ‘La Fille Inconnue’, de tragikomedie ‘Toni Erdmann’, het Kroatische drama ‘On The Other Side’, de Gouden Palmwinnaar ‘I, Daniel Blake’ en, van eigen bodem, de smakelijke verfilming over de meestervervalser Han van Meegeren in ‘Een Echte Vermeer’ te zien.

Reserveren
Het volledige programma van het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord is te vinden op de websites van Cinebergen, Filmhuis Alkmaar en de agenda op deze site. Kaarten kosten in Alkmaar € 12,00, inclusief koffie/thee en een consumptie achteraf. Bij Cinebergen bedraagt de toegang € 9,00.