André Kuipers te gast op Energiemarkt

Op zaterdag 6 februari 2016 organiseert Bewonersonderneming de Rietschoot (Koedijk), in samenwerking met AlkmaarEnergie, een bijzondere Energiemarkt.  Speciale gast die dag is André Kuijpers! Als geen ander kan André Kuijpers namelijk vertellen over de kwetsbaarheid van onze planeet en de noodzaak om ons allemaal in te zetten voor een duurzamere manier van leven.

Duurzaam Koedijk
Bewonersonderneming de Rietschoot gaat hier de komende tijd veel werk van maken. In samenwerking met AlkmaarEnergie, de Alkmaarse energiecoöperatie, en met de inwoners van Koedijk moet de gemeenschap duurzamer, zelfredzamer en economisch zelfstandiger worden. Energie besparen en opwekken, woningen verduurzamen en een ambitieus werkgelegenheids project voor 55+ ers. Alles om energie in Koedijk te houden en er zo optimaal mogelijk gebruik van te maken!

Energiemarkt start van duurzamer Koedijk

Een belangrijk moment is dan ook de Energiemarkt op 6 februari aanstaande. Bewoners van Koedijk en omstreken kunnen op die dag zien hoe makkelijk het is om energie te besparen en zelf op te wekken, hoe je de energie van alle lokale bedrijven kunt inzetten om daar als gemeenschap optimaal van te profiteren en hoe je energie kunt krijgen van allerlei ontspannende activiteiten.

Gevarieerde energieke dag

Op de Energiemarkt op zaterdag 6 februari is echt van alles te doen. Natuurlijk vindt u er een heel aantal aanbieders van producten en diensten die u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en uw dagelijks leven. Verder zullen er een aantal Koedijker bedrijven zijn die zich van hun duurzaamste kant laten zien. Door NME Alkmaar worden er een aantal kinderactiviteiten georganiseerd waarbij de jeugd de handen uit de mouwen moet steken.

AlkmaarEnergie neemt een belangrijke plek in tijdens de markt. Neem uw energierekening mee en laat de vrijwilligers van AlkmaarEnergie er naar kijken. Zij kunnen u adviseren hoe uw rekening omlaag te brengen, ze kunnen u alles vertellen over de groenste groene energieleverancier van Nederland en ze kunnen u helpen makkelijk over te stappen naar deze aanbieder van groene stroom.

En niet geheel onbelangrijk: André Kuipers is onze speciale gast. Hij zal vanaf 13.00 uur aanwezig zijn in de Rietschoot om iedereen te inspireren om werk te maken van het verduurzamen van onze omgeving! Draaiend om de aarde heeft André Kuipers met eigen ogen gezien hoe kwetsbaar we zijn en hoe we moeten stoppen met roofbouw plegen op onze planeet.

Energiemarkt Koedijk
Plaats: Rietschoot, Saskerstraat 22, 1831 CR Koedijk
Markt: van 11.30 t/m 16.00 uur
Aanvang lezing André Kuipers: ± 13.30 uur

www.groenkoedijk.nl

Energiemarkt Koedijk is een initiatief van Bewonersonderneming de Rietschoot in samenwerking met AlkmaarEnergie en ondersteund door onder andere Gemeente Alkmaar en Europe Direct Noord-Holland Noord.