Europe Direct

‘De manier om jongeren te betrekken bij de EU en ze meer vertrouwen te geven in de toekomst’

Onderwerp: AI gebaseerde imitatietechnologie; de risico’s en de kansen:

Denk jij mee met Europa hoe wij op een ethisch verantwoorde manier kunnen omgaan met de imitatietechnologie en de ontwikkeling ervan? 

Wat is een Hackathon?

Een hackathon is een evenement van drie dagen waarin studenten en professionals, in teams, creatieve oplossingen voor actuele maatschappelijk uitdagingen bedenken én maken. Samen van en met elkaar leren, experimenteren en ontdekken staat centraal.

Wat is Europa Direct?

De EU beschikt over een reeks netwerken die overal in de EU informatie, diensten en ondersteuning bieden.

De Europe DIRECT-centra helpen de Europese Unie dichter bij de mensen ter plaatse te brengen en maken het hun mogelijk deel te nemen aan debatten over de toekomst van de EU. De centra beantwoorden vragen over EU-beleid, -programma’s en -prioriteiten. 

De Europe Direct managers werken graag proactief samen met burgers en belanghebbenden zodat dezen zich meer betrokken voelen bij de Europese Unie.

Hoe werkt de hackathon?

De hackathon kent de volgende fasen:

Dag 1: de teams duiken in de uitdaging en stellen vragen aan de aanwezige experts. Creatieve technieken helpen de teams om tot mooie, verrassende oplossingen te komen.

Dag 2: de teams checken de aannames die ze gedaan hebben en ze bouwen hun oplossing. Met de feedback die ze krijgen, verbeteren ze hun oplossing. Middelen om te bouwen staan ter beschikking.

Dag 3: de teams onderzoeken duurzaamheid en haalbaarheid van hun oplossing. Het resultaat is een wervelende pitch van drie minuten! 

Een coach (docent/professional) begeleidt de teams. In diverse workshops kunnen de teams inspiratie opdoen en kennis maken met nieuwe technologieën. Eten en drinken wordt verzorgd. De dagen beginnen om 9.00 uur en eindigen rond 17.00.

Wat is de uitdaging?

De generatie die nu op school zit is de eerste generatie die wereldproblemen moet oplossen waarop we nog geen antwoord hebben. Daarnaast zijn scholieren onzeker of ze ooit nog nuttig kunnen zijn voor de maatschappij. Hoe kunnen we jongeren betrekken bij EU om ze meer vertrouwen te geven in de toekomst. In de hackathon gaan we samen met scholen en organisaties op zoek naar antwoorden.

Wat leren de studenten?

Jongeren maken kennis met allerlei verschillende technieken en met hun frisse blik op de wereld bedenken en maken zij oplossingen voor uitdagingen waar organisaties, bedrijven en overheden mee worstelen. Zo bouwen de jongeren zélf mee aan hoe hun eigen toekomst in Europa en hoe de toekomst eruit komt te zien. Zo’n 100 studenten van verschillende opleidingen en scholen doen aan de hackathon mee.

Wat is het voordeel voor organisaties?

Als organisatie breng je jouw uitdaging(en) in en wie weet wordt er een geweldige oplossing bedacht voor jouw uitdaging. Ervaren medewerkers uit het bedrijfsleven en overheid zijn de experts voor de teams en/of medewerkers zijn coach of draaien mee in een team.

Save the date!

”De manier om jongeren te betrekken bij de EU en ze meer vertrouwen te geven in de toekomst”

Onderwerp

AI gebaseerde imitatietechnologie; de risico’s en de kansen: Denk jij mee met Europa hoe wij op een ethisch verantwoorde manier kunnen omgaan met de imitatietechnologie en de ontwikkeling ervan?

Planning en locatie

29, 30 november en 1 december / Rotterdam