Oktober, 2016

06okt21:15On The Other Side (Voorpremière)Europees Filmfestival Noord-Holland Noord21:15 Filmhuis Alkmaar, Pettemerstraat 3, Alkmaar

Meer

Details

Vesna en haar kinderen ontvluchtten hun Croatische dorp ten tijde van de oorlog. Haar man bleef achter en vocht aan het front. Vesna’s zoon heeft een gezin en haar dochter staat op het punt te gaan trouwen. Dan neemt haar man na twintig jaar contact met haar op. Hij wil haar en haar kinderen zien. Ze probeert afstand te houden, maar langzaam maar zeker nemen haar gevoelens de overhand. Is het mogelijk hem te vergeven voor zijn oorlogsdaden?

 

Europees Filmfestival Noord-Holland Noord

Europa is overal om ons heen. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over moeilijke politieke en economische onderwerpen. Maar Europa is niet alleen zwaar en ingewikkeld. Door Europese samenwerking worden op cultureel vlak namelijk prachtige filmproducties waargemaakt. Om die juweeltjes over het voetlicht te krijgen, slaan Filmhuis Alkmaar, Cinebergen, Bibliotheek Kennemerwaard en Europe Direct Noord-Holland Noord de handen ineen. Van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober vindt het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord plaats. Met elf filmhuisfilms, waaronder maar liefst vijf voorpremières, uit diverse Europese landen krijgt het publiek een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.

Tijd

(Donderdag) 21:15

Locatie

Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X