Februari, 2019

14feb20:0022:00Margriet Brandsma over het RuhrgebiedVan rook en vuur naar natuur en cultuur20:00 - 22:00 Bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1 Heerhugowaard

Meer

Details

Het Ruhrgebied staat bekend om industrie en vervuiling: het zijn clichés die het Ruhrgebied nog altijd begeleiden, maar het is niet meer de werkelijkheid. Margriet Brandsma kwam vanwege haar werk als correspondent voor de NOS – tussen 1994 en 2014 – vaak in het Ruhrgebied.  Ze heeft het gebied een verandering zien doormaken en heeft er samen met fotograaf Jeroen van Eijndhoven een boek over geschreven met de titel Van rook en vuur naar natuur en cultuur.

Het Ruhrgebied blijkt verrassend groen. Je vindt er tientallen musea, klimtorens en spectaculaire vergezichten vanaf voormalige hoogovens. Over die verrassingen op een steenworp afstand van de Nederlandse grens gaat het boek. Over culturele parels, over wandelen en fietsen in ongerept groen. Over de laatste steenkolenmijn die eind 2018 sluit, over onverwacht pittoreske binnensteden en over spannende slaapplaatsen. Het is een reisboek met veel foto’s over alles dat het Ruhrgebied een ontdekkingstocht waard maakt. Margriet zal er in haar lezing meer over vertellen.

Tijd

(Donderdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Bibliotheek Heerhugowaard

Parelhof 1 Heerhugowaard

Georganiseerd door

Bibliotheek Kennemerwaardinfo@bknw.nl

X