Oktober, 2016

07okt21:15La Fille Inconnue (Voorpremière)Europees Filmfestival Noord-Holland Noord21:15 Filmhuis Alkmaar, Pettemerstraat 3, Alkmaar

Meer

Details

De jonge, sociaal betrokken, Belgische huisarts Jenny besluit op een avond niet open te doen als er wordt gebeld. De volgende dag wordt het meisje dat voor  haar deur stond echter dood gevonden. Jenny zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen, zodat ze niet anoniem begraven wordt, maar haar  zoektocht blijkt niet zonder risico’s. LA FILLE INCONNUE werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Europees Filmfestival Noord-Holland Noord

Europa is overal om ons heen. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over moeilijke politieke en economische onderwerpen. Maar Europa is niet alleen zwaar en ingewikkeld. Door Europese samenwerking worden op cultureel vlak namelijk prachtige filmproducties waargemaakt. Om die juweeltjes over het voetlicht te krijgen, slaan Filmhuis Alkmaar, Cinebergen, Bibliotheek Kennemerwaard en Europe Direct Noord-Holland Noord de handen ineen. Van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober vindt het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord plaats. Met elf filmhuisfilms, waaronder maar liefst vijf voorpremières, uit diverse Europese landen krijgt het publiek een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.

Tijd

(Vrijdag) 21:15

Locatie

Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X