December, 2018

15dec13:0017:30Human Library Alkmaar 2018In gesprek met je vooroordeel13:00 - 17:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten. Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Op 15 december 2018 vindt er weer een Human Library plaats in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.

Wat is de Human Library?
Bij de Human Library staan ‘levende boeken’ centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering. Dat kan op alle vlakken zijn, van uiterlijke kenmerken tot religie, van levenswijze tot sociale status en van opleidingsniveau tot geaardheid. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op zaterdagmiddag 15 december in gesprek met deze ‘levende boeken’, waardoor  op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

Tijd

(Zaterdag) 13:00 - 17:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X