November, 2019

13nov20:0022:00Gevluchte vrouwen en het recht op verblijfVerzorgd door Hayco Beelen en Tomris Mustafazade20:00 - 22:00 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Vrouwen die gevlucht zijn, zijn kwetsbaar en kunnen om verschillende redenen niet altijd terug naar het land van herkomst. Toch dreigt uitzetting. Wat gebeurt er precies, waar lopen vrouwen tegen aan, waarom worden vrouwen uitgezet naar voor hen onveilige landen? En hoe worden vrouwen geholpen?

Hayco Beelen, coördinator eer gerelateerd geweld bij Politie Oost Brabant. Hij heeft veel ervaring met de opvang en begeleiding van vrouwen die gevaar lopen en vertelt daarover. Ook geeft hij inzicht in de dilemma’s waarmee vrouwen worden geconfronteerd en waarom zij niet terug kunnen naar het land van herkomst.

Tomris Mustafazade, advocaat, o.m. vreemdelingenrecht en vluchtelingenrecht. Zij schetst aan de hand van een concrete casus een beeld waar vrouwen tegenaan lopen als zij dreigen uitgezet te worden en vertelt op welke manier vrouwen worden bijgestaan. Ook zal zij ingaan op hoe het vreemdelingenbeleid uitwerkt voor deze vrouwen en wat knelpunten zijn.

Voor de catering en inrichting van de ruimte is het handig als we ongeveer weten hoeveel mensen er komen. Maar ook zonder aanmelden ben je welkom.

Meer informatie: Tineke van der Kraan tel. 0644580544

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Wereldvrouwen OVN Noord-Holland in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard en mogelijk gemaakt door ‘Wij doen mee’

Tijd

(Woensdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

Bibliotheek Kennemerwaardinfo@bknw.nl

X