November, 2016

26nov14:0016:00Europa, een kans of bedreiging?Lezing bij de Helderse Volksuniversiteit14:00 - 16:00 Bibliotheek Den Helder Centrale, School 7, Keizersgracht 94, 1781BB DEN HELDER

Meer

Details

Europa is niet meer uit ons leven weg te denken en de kranten staan er dagelijks vol mee. Sinds de oprichting in 1958 is de Europese Unie ver gekomen; zij is met 6 leden gestart en uitgegroeid tot 28 leden en 5 aspirant leden. De hedendaagse unie heeft ons allen welvaart geschonken, de Europese economische integratie versterkt en de coördinatie van veiligheidsvraagstukken verbeterd. De EU is dan ook de hoeksteen van de Europese veiligheid en welvaart, maar de wereld verandert razend snel.

Momenteel wordt de EU geconfronteerd met verschillende politieke en economische uitdagingen, waaronder de recente financiële crisis, de migratiecrisis, het Britse referendum over het EU lidmaatschap en de toegenomen terrorismedreiging.
Tijdens de lezing ‘Europa, een kans of bedreiging?’ zal docente Natasja Nikolic, deskundige op het gebied van internationale betrekkingen, ingegaan op de mogelijkheden die de Europese Unie ons biedt, maar ook op haar uitdagingen.

Hoe gaat de toekomst van de EU eruit zien? In eerste instantie wordt een korte schets van de Europese integratie besproken, om een beter beeld te verkrijgen hoe de huidige stand van zaken is. Vervolgens zal er aan de hand van hedendaagse voorbeelden, waaronder de migratiecrisis, gekeken worden naar de impact van deze actuele uitdagingen op Europa en Nederland.

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door Europe Direct Noord-Holland Noord.

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Den Helder Centrale

School 7, Keizersgracht 94, 1781BB DEN HELDER

Georganiseerd door

Helderse Volksuniversiteitinfo@vudh.nl

X