Juni, 2018

03jun13:3015:30Europa Actueel - Vakantiegedoe!Ken je rechten en bespaar een hoop vakantie-ellende13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken: vakantiegedoe! Je denkt goed voorbereid op vakantie te gaan en dan nog loop je tegen onverwachte dingen aan die een domper op de reis veroorzaken. Je vlucht is vertraagd en het hotel is absoluut niet zoals op de foto’s was beloofd. Als consument in Europa heb je meer rechten dan je denkt, maar je moet daar natuurlijk wel van op de hoogte zijn. De juristen van het Europees Consumenten Centrum beantwoorden deze middag al jouw vragen op dit gebied, zodat jij in de zomer met een gerust hart op vakantie kan.

Europa Actueel

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot. Maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden onder de noemer Europa Actueel zeven zondagmiddagen rondom prikkelende Europese onderwerpen georganiseerd.

Tijdens de tweede jaargang van de lezingenserie Europa Actueel zoeken we weer naar iets met schurende invalshoeken. Zo gaan we onder andere in op de relatie tussen West- en Oost-Europa, het mogelijke nieuwe ‘Rode Gevaar’ en de verhouding tussen Merkel en Macron. We scheiden feiten van fabels en nieuws van nonsens. Laat u niet verleiden tot op suggestie gebaseerde aannames, maar vorm uw eigen, onderbouwde mening!

Europa Actueel is een initiatief van Neios: Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving.

Reserveren

Europa Actueel vindt plaats op zeven zondagmiddagen in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X