Februari, 2020

09feb13:3015:30Europa Actueel - The Green DealKlimaat en veiligheid13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zeven zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Van 9 februari tot en met 25 oktober 2020 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken, als de gevolgen van Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie.

De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Op 9 februari gaat sociaal geograaf drs. Gerhard Akkerman dieper in op The Green Deal. Ons klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen. Zowel op korte als op lange termijn zijn er maatregelen nodig om de aarde leefbaar te houden. Akkerman licht de veiligheidsaspecten van klimaat en duurzaamheid toe. Sommige maatregelen kunnen we zelf nemen, andere moeten door regeringen worden genomen. Wat doet de EU om klimaatverandering te matigen en wat betekent dat voor ons?

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X