Maart, 2020

08maa13:3015:30Europa Actueel - Brexit 3.0De Engelse thriller13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zeven zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Van 9 februari tot en met 25 oktober 2020 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken, als de gevolgen van Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie.

De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Als je een Brit in het Verenigd Koninkrijk vraagt wat hij van de Brexit vindt, dan wil hij daar niet over praten. De meeste Britten zijn ‘Brexit-moe’. Geen wonder, al drie jaar worden de Britten gegijzeld door het geruzie in de politiek over de Brexit. Voor een buitenstaander is het een boeiende thriller. Tijd om in een onderhoudende, interactieve lezing met historica drs. Liane Vissers van ’t Hof de stand van zaken op een rijtje te zetten.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X