September, 2018

23sep13:3015:30Europa Actueel - Merkel en Macron aan de knoppen?13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

De Franse president Emmanuel Macron is een man van Europese vergezichten,  de Duitse Bondskanselier Angela Merkel de vrouw die al jarenlang stabiel en pragmatisch leiderschap vertoont. Waar Duitsland gaat voor begrotingsdiscipline en regels, wil Macron Europese solidariteit en de schulden van Zuid-Europese landen kwijtschelden. Om de geschiedenis in te gaan als geslaagd Europees leider, heeft Merkel de steun van Macron hard nodig. Wat hebben hun verschillende zienswijzen voor gevolgen voor de stabiliteit in de Europese Unie? Dr. Hanco Jürgens gaat hier tijdens zijn lezing uitgebreid op in.

Europa Actueel

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot. Maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden onder de noemer Europa Actueel zeven zondagmiddagen rondom prikkelende Europese onderwerpen georganiseerd.

Tijdens de tweede jaargang van de lezingenserie Europa Actueel zoeken we weer naar iets met schurende invalshoeken. Zo gaan we onder andere in op de relatie tussen West- en Oost-Europa, het mogelijke nieuwe ‘Rode Gevaar’ en de verhouding tussen Merkel en Macron. We scheiden feiten van fabels en nieuws van nonsens. Laat u niet verleiden tot op suggestie gebaseerde aannames, maar vorm uw eigen, onderbouwde mening!

Europa Actueel is een initiatief van Neios: Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving.

Reserveren

Europa Actueel vindt plaats op zeven zondagmiddagen in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X