April, 2019

14apr13:3015:30Europa Actueel - Ikstemdezekeer.EUEuropese trending topics nader toegelicht13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zeven zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Van 24 februari tot en met 24 november 2019 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken, als de gevolgen van Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie.

De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Op 23 mei vinden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Maar wat is de rol van dat Parlement eigenlijk in de Europese en nationale wetgeving? En wat betekent dat concreet voor Nederland? Zijn de partijen in het Europees Parlement dezelfde als in de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer? Waarom zou je eigenlijk gaan stemmen? Politicologe drs. Natasja Nikolic laat zien hoe de processen werken en wat uw invloed kan zijn op de Europese politiek.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X