Mei, 2019

19mei13:3015:30Event CancelledEuropa Actueel - EU StromingendebatEuropese trending topics nader toegelicht13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot, maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden zeven zondagmiddagen rondom Europese prikkelende onderwerpen georganiseerd.

Van 24 februari tot en met 24 november 2019 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over actuele zaken, als de gevolgen van Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie.

De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Het publiek kan zo een echte mening vormen, in plaats van een op suggesties gebaseerde aanname. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

Op 23 mei gaan we naar de stembus voor de Europese Verkiezingen, maar op wie stemmen we eigenlijk? Wat is de structuur en samenstelling van het Europees Parlement, hoe lopen de politieke stromingen en welke Nederlandse partijen vinden we daar terug? Drs. Natasja Nikolic licht de achtergrond toe in een korte lezing, daarna krijgen verschillende politieke partijen, die behoren tot de verschillende stromingen in het Europees Parlement, een aantal stellingen over migratie en duurzaamheid voorgeschoteld. Zij mogen u vertellen wat hun Europese standpunten zijn en vanzelfsprekend kunt u in discussie met hen.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X