Mei, 2018

27mei13:3015:30Europa Actueel - Buurman en boeman Poetin13:30 - 15:30 Bibliotheek Alkmaar, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Meer

Details

Er heerst instabiliteit in Europa. Denk aan de  oorlog in Oost-Oekraïne, de MH17-ramp, cyberattacks en de annexatie van de Krim. Een voor een zijn het gebeurtenissen waar Rusland mogelijk bij betrokken is geweest. De vraag die dit oproept: is er sprake van het nieuwe ‘rode gevaar’? Wat voert Poetin in zijn schild? De spanningen tussen Rusland en de EU lopen, als gevolg van de ondertekening van het  Associatieakkoord van Oekraïne met de Europese Unie, steeds verder op. Tijd om deze relatie onder de loep te nemen. Drs. Natasja Nikolic licht een tipje van de sluier op.

Europa Actueel

Europa is om de haverklap in het nieuws en niet altijd met positieve berichten. De kritiek op het samenwerkingsverband is groot. Maar is dat altijd terecht? Onbekend maakt duidelijk onbemind en daarom worden onder de noemer Europa Actueel zeven zondagmiddagen rondom prikkelende Europese onderwerpen georganiseerd.

Tijdens de tweede jaargang van de lezingenserie Europa Actueel zoeken we weer naar iets met schurende invalshoeken. Zo gaan we onder andere in op de relatie tussen West- en Oost-Europa, het mogelijke nieuwe ‘Rode Gevaar’ en de verhouding tussen Merkel en Macron. We scheiden feiten van fabels en nieuws van nonsens. Laat u niet verleiden tot op suggestie gebaseerde aannames, maar vorm uw eigen, onderbouwde mening!

Europa Actueel is een initiatief van Neios: Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving.

Reserveren

Europa Actueel vindt plaats op zeven zondagmiddagen in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis.

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X