Oktober, 2016

07okt19:15Een echte Vermeer (Voorpremière)Europees Filmfestival Noord-Holland Noord19:15 Cinebergen, Eeuwigelaan 7, Bergen

Meer

Details

De jonge schilder Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) wordt begin vorige eeuw als rebel van de Nederlandse kunst scène beschouwd. Als hij verliefd wordt op de echtgenote van de belangrijkste kunstcriticus levert hem dat een machtige vijand op. Han zweert wraak: hij zal een perfecte Vermeer-vervalsing creëren om zijn vijand te vernederen. Maar als Nazi-kopstuk Göring op zoek is naar een Vermeer voor zijn privé-collectie, sluit het web van verraad zich steeds strakker om hem heen.

Europees Filmfestival Noord-Holland Noord

Europa is overal om ons heen. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over moeilijke politieke en economische onderwerpen. Maar Europa is niet alleen zwaar en ingewikkeld. Door Europese samenwerking worden op cultureel vlak namelijk prachtige filmproducties waargemaakt. Om die juweeltjes over het voetlicht te krijgen, slaan Filmhuis Alkmaar, Cinebergen, Bibliotheek Kennemerwaard en Europe Direct Noord-Holland Noord de handen ineen. In het weekend van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober vindt het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord plaats. Met elf filmhuisfilms, waaronder maar liefst vijf voorpremières, uit diverse Europese landen krijgt het publiek een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.

Tijd

(Vrijdag) 19:15

Locatie

Cinebergen

Eeuwigelaan 7, Bergen

Georganiseerd door

EDIC NHeuropa@europainnoordholland.nl

X