Digitale Privacy

10maa20:0022:15Digitale PrivacyVeilig op het wijde web20:00 - 22:15 Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Details

Bijna dagelijks verschijnen er nieuwsberichten over privacy. Banken, de overheid, scholen, verenigingen en het openbaar vervoer, ze hebben er allemaal mee te maken. Vaak spitsen problemen rondom privacy zich toe op de digitale wereld. Deze wereld stopt niet bij landsgrenzen en online privacy is dan ook bij uitstek een onderwerp waar de Europese Unie zich mee bezig moet houden. Recent heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg (het Hof) het “recht om vergeten te worden” binnen Google erkend. Met als gevolg dat inmiddels 348 000 Europeanen een verzoek hebben ingediend om zoekresultaten te laten verwijderen. Een ander voorbeeld is de uitspraak van het Hof rondom de dataopslag van Europese gebruikers van Facebook in de Verenigde Staten (VS). Het verdrag tussen de Europese Unie (EU) en de VS dat deze opslag regelt, biedt volgens het Hof niet genoeg bescherming.

Iedereen gebruikt Google (of een van Googles diensten) en veel mensen hebben ook een Facebook profiel, tijd dus om duidelijkheid te scheppen en te laten zien wat de uitspraken over Google en Facebook betekenen.

Op 10 maart 2016 organiseert het Europe Direct Information Centre (EDIC) Noord-Holland Noord een informatieavond over online privacy. De avond begint om 19.30 met koffie en thee, waarna om 20.00 het programma van start gaat. Plaats van handeling is de Bibliotheek Kennemerwaard aan de Gasthuisstraat 2 te Alkmaar. Deelname is gratis, maar een registratie is nodig via de website. 

 

Meer

Tijd

(Donderdag) 20:00 - 22:15

Locatie

Bibliotheek Alkmaar

Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Georganiseerd door

EDIC NH

europa@europainnoordholland.nl

Learn More