De Man in Europa

20nov20:30De Man in EuropaTheatermaker Lucas de Man neemt je mee... 20:30(GMT+00:00) Canadaplein 2, Alkmaar

Details

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. Lucas De Man reisde door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas jou mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas jou mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Een maand lang trokken Lucas en zijn team langs steden in Nederland, België, Polen, Italië, Spanje, Duitsland, Turkije en Griekenland. Ze spraken zowel historici over de grote ‘oude’ creatieve denkers en makers zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als hedendaagse creators: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van veranderingen.

Hiermee plaatst Lucas de tijd waarin ons continent zich nu bevindt naast de vorige allesbepalende overgangsperiode: die van de middeleeuwen naar de renaissance. Destijds stond er in slechts 70 jaar tijd een generatie visionairs op die met haar ideeën de basis legde voor het Europa van nu. Nu neemt Lucas je mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen.

Deze voorstelling wordt in Alkmaar mogelijk gemaakt door de Stadsambassade Alkmaar, Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en het TAQA Theater de Vest.

Toegang bedraagt € 12,50, inclusief een drankje.

Meer

Tijd

20 November 2016 20:30(GMT+00:00)

Locatie

TAQA Theater de Vest

Canadaplein 2, Alkmaar

Other Events

Georganiseerd door