Mei, 2021

09mei13:3015:30Dag van EuropaStartevenement EDIC NHN 2021-202513:30 - 15:30

Meer

Details

Op 9 mei is het de Dag van Europa. Het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. De dag waarop Robert Schuman de eerste aanzet gaf tot de Europese Unie. Wij vieren die dag in Alkmaar met de Talkshow Europa Actueel! De sprekers, experts en auteurs van de Neios-lezingen, nemen samen plaats aan de talkshowtafel in de theaterzaal van Artiance. Daar wordt gepraat over de ontwikkeling van het denken over de EU en over haar belangrijke uitdagingen: de interne markt, de euro, klimaataanpak, corona-aanpak, maar ook over Europa in het onderwijs. Al deze onderwerpen komen terug in het boek dat Neios op deze Dag van Europa officieel zal presenteren, getiteld ‘Behoud van EU vereist realisme’. Wethouder Elly Konijn neemt het boek in ontvangst. Tevens wordt met dit heuglijke feit het startschot gegeven voor het vernieuwde informatiepunt Europe Direct verbonden aan en in Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar.

Host en moderator namens EDIC/Bibliotheek Kennemerwaard: Joris Komen Talkshowpresentator: Henk Oonk Talkshowgasten: Wolter Blankert; Gerhard Akkerman; Jan Willem Blankert; Hans van der Heijde; Natasja Nikolić en Liane Vissers van ’t Hof

De talkshow wordt gefilmd door mediapartner Alkmaar Centraal en live uitgezonden via YouTube. U kunt reageren op de sprekers en de stellingen via een chatvenster. Op die manier praat u rechtstreeks mee over de verschillende onderwerpen. Bij aanmelding ontvangt u voorafgaand aan de bijeenkomst de link en een extra uitleg.

 U kunt zich voor de talkshow aanmelden via info@neios.nl
Zondag 9 mei, 13.30-15.30 uur, deelname gratis

Tijd

(Zondag) 13:30 - 15:30

X