Alkmaar Energie is een energiecoöperatie voor en door Alkmaarders. Het doel van Alkmaar Energie is om in onze eigen gemeente zelf zo veel mogelijk duurzame energie op te wekken. Energie opwekking is belangrijk, maar besparen van energie net zo! Daarom richten onze initiatieven zich ook op energie besparen. Dat doen we zoveel mogelijk in onze eigen omgeving, zodat het geld in de gemeenschap blijft en de economie van Alkmaar wordt versterkt.

Samen maken we Alkmaar duurzaam

Je ziet het steeds meer om je heen: inwoners en ondernemers slaan de handen ineen om energie te besparen en nieuwe wegen te ontdekken om zelf energie op te wekken. Zo’n samenwerking kan binnen een energiecoöperatie.

Doel van een energiecoöperatie is het opwekken èn besparen van energie. Het liefst in de eigen omgeving, zodat het geld in de gemeenschap blijft en de lokale economie wordt versterkt. Op dit moment zijn er meer dan 300 van dit soort energiecoöperaties in Nederland. Alkmaar Energie is een jonge loot aan deze boom.

Lid worden van Alkmaar Energie is eigenlijk voor iedere Alkmaarder interessant: voor mensen die interesse hebben in schone energie, voor degene die het opvalt dat er in Alkmaar geleidelijk meer zonnepanelen op daken verschijnen en zich afvraagt of het ook iets voor hem/haar kan zijn, voor de mensen die geen geschikt dak hebben, voor mensen die zelfredzamer willen zijn en minder afhankelijk van (buitenlandse) energieleveranciers en ook voor mensen die eerst onafhankelijk advies willen. Alkmaar Energie is een coöperatie die het mogelijk maakt om met elkaar in onze eigen schone energiebehoefte te voorzien!

Je kunt meedoen aan onze acties (bijv. collectieve inkoop van zonnepanelen), je kunt gratis offertes laten beoordelen van installateurs, je kunt cursussen volgen met korting en je kunt meedenken over nieuwe projecten.

Nul op de meter

Uw woning energiezuinig en comfortabeler? Dat kan met een Nul-op-de-meter renovatie. Coöperatie Alkmaar Energie en Gemeente Alkmaar doen mee aan een landelijk project waarbij dit soort renovaties worden uitgerold.

Zon op Hal25

Op 19 juni 2014 (tweede Pinksterdag), is tijdens de Stadsgroenmarkt een groot project van 21 zonnepanelen bij HAL25 in gebruik genomen.

Zon op de Hortus

Het eerste zonnestroomdak is 10 mei 2014 bij de Hortus Alkmaar geopend. Het zonnedak met 18 panelen is mede de vrijwillige technische proces begeleiding van Alkmaar energie tot stand gekomen.

Meer informatie: www.alkmaar-energie.nl