Europees Parlementsverkiezing

Donderdag 6 juni 2024 vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. Met uw stem kunt u direct invloed uitoefenen op de beslissingen van het Europees Parlement. U stemt op een kandidaat van een van de Nederlandse partijen die aan de Europese verkiezingen deelnemen. Voor meer informatie en tools over de verkiezing klik hier.

Tegenlicht Meet-up: uit de kleren

Vrijdag 24 mei  – 19.15 uur op het YESINMYBACKYARD festival in Alkmaar

Er zijn op dit moment zó veel kleren in de wereld dat de komende zes generaties volle kledingkasten hebben zonder iets nieuws te hoeven kopen. Toch blijven de modeketens op volle toeren produceren, steeds meer, steeds sneller en steeds goedkoper. Ondanks alle voornemens, decennia geleden al, om het beter te doen. Leren we dan echt niks? Of kan het ons gewoon niks schelen?

In een interactief experiment ga je tijdens deze Tegenlicht Meet-up  georganiseerd door Europa Direct, Bureau Stennis en Bibliotheek Kennemerwaard, door het stof op zoek naar het antwoord en de oplossing; dit doen we met een workshop Democratie Fitness. Voor meer informatie klik hier.

Europa lezingen:

De schoonheid van de Europese schilderkunst en de Europese klassieke muziek.

28 september 2024 om 13.30-15.30 uur in Centrum voor de kunsten, Artiance Alkmaar (naast de Centrale Bibliotheek).

Op 28 september verzorgt onze Europa Partner Neios een lezing over de schoonheid van de Europese schilderkunst en de Europese klassieke muziek met als gast, dirigent en componist Jeppe Moulijn die een inleiding met als titel Kathedralen van klank zal verzorgen. Voor meer informatie klik hier.

Europa in een veranderde wereld – The global gateway

24 november 2024 – 13.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Alkmaar Centrum

Op 24 november vindt een interactieve discussie plaats over The Global gateway. Politicologe Natasja Nikolić en sociaal geograaf Gerhard praten je bij in hun inleidingen en gaan met je in een interactieve discussie onder leiding van Henk Oonk, voorzitter van Neios. Voor meer informatie klik hier.

 

U kunt zich voor de lezingen aanmelden via info@neios.nl.

Adres

  • EDIC/Bibliotheek Kennemerwaard, Vestiging Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, Alkmaar, www.bknw.nl